Gratis levering vanaf €19,99!

Klimaatbewust

Wij vinden het belangrijk om als bedrijf een zo klein mogelijke impact op het milieu te hebben en hanteren hierom verschillende werkwijzes:

Vertical gardening

Wij kweken onze microgroenten allemaal in een kamertje van 17 m2 in Utrecht Leidsche Rijn. Dat is toch veel te klein? Welnee, door middel van het vertical gardening principe kunnen wij met een aantal stellingkasten en energiezuinige LED verlichting relatief veel microgroenten kweken. Met deze technieken hebben we dus een 5-6x groter groeioppervlak per m2 dan de reguliere landbouw.

Wormenhotel

Onze zaden zijn niet chemisch gesteriliseerd en worden bij ons voorbehandeld met foodgrade waterstof peroxide om ervoor te zorgen dat er geen schimmelgroei plaats vindt. Ook maken wij geen gebruik van pesticiden en/of kunstmest. Wij hebben hiervoor namelijk ons eigen wormenhotel!

Zoals hier links op de foto te zien is gebruiken wij de resten van gegroeide microgreens als voedsel voor onze wormenpopulatie. Doordat het bedrijf binnen gevestigd is heerst er een constante (relatief warme) temperatuur wat ervoor zorgt dat onze wormen het hele jaar door actief compost produceren. De gevormde mest gebruiken wij om te "composttea'en". Compostthee bevat ontzettend veel nutriënten en goede microben die samen zorgen voor gezonde en sterke planten!

Biologisch?

Doordat wij onze eigen kringloop vormen hebben wij weinig insleep van nieuwe producten en ziektes. Al onze zaden worden gekweekt door biologische kiemerij de Peuleschil en onze biologische potgrond wordt gemaakt door Biokultura, beide gevestigd in Nederland. Dit zorgt ervoor dat onze groeiwijze volledig organisch en echt Nederlands is.

Bij het oogsten gebruiken wij een vlijmscherp mes in plaats van een schaar. Door de stengels te snijden worden zij niet gekneusd wat een langere houdbaarheid tot gevolg heeft. Sommige varianten, zoals de radijs hier rechts, zijn wel twee weken houdbaar in de koelkast!

 

Bezorging per fiets

Ten slotte brengen wij onze producten altijd per fiets naar jouw adres in  Utrecht stad. Hiermee proberen wij bij te dragen aan een beter klimaat door onze carbon footprint zo laag mogelijk te houden. 

 

Hopelijk hebben wij jullie zo een inkijkje kunnen geven in ons bedrijf en mochten er nog vragen zijn schroom dan niet om ons een mailtje te sturen via ons contactformulier!


Wekelijkse leveringen zijn nu ook beschikbaar!