Gratis levering vanaf €19,99!

De grower of greens

 

Leuk dat je geïnteresseerd bent in de persoon achter het bedrijf. Mijn naam is Niels Rijken en ik ben de grower of greens.

 

Ik heb altijd een voorliefde voor planten gehad, vandaar ook mijn studiekeuze Environmental plant biology. Daarnaast heb ik veel interesse in duurzame en ecologische landbouw. Het bestrijden van plagen en ziekten bij gewassen door middel van microben die onschadelijk zijn voor het milieu is een van de vele dingen die mij in het dagelijks leven bezig houden. Waar ik ook regelmatig te vinden ben is in mijn eigen achtertuintje. Op 9 m2 heb ik daar een groentetuin die ik volgens het principe permacultuur landbouw onderhoud. Zo staat er een wormen- en bijenhotel, maak ik gebruik van olla potten en krijgen de planten ook regelmatig een scheut aquarium water. Dat aquarium water komt uit mijn Axolotl aquarium, want naast planten houd ik ook graag ongewone dieren. Samen met mijn vriendin heb ik een hoop gekko's, vissen, 2 agapornissen en ons hondje Dobby. "Never a dull moment" is een goede beschrijving van ons leven want met veel kamerplanten, een hoop huisdieren en een groentetuin is er altijd wel wat te doen.

 

Ik ben The MicrOrganics Company gestart omdat ik gefascineerd ben met duurzame kringloop landbouw en de manier waarop bepaalde planten een positieve invloed hebben op je gezondheid. Zo bevatten microgroenten per gram 4 tot 40x(!) zoveel nutriënten als de volwassen groenten en hebben ze ook nog eens veel meer smaak. Door gebruik te maken van het vertical gardening principe kan ik veel meer product produceren per vierkante meter vergeleken met de conventionele landbouw. Daarnaast is het bij voedselproductie natuurlijk extra belangrijk om pesticide vrij te werken omdat de restanten hiervan vaak terug te vinden zijn in het eindproduct. Hierdoor kan ik mijn ideologie nastreven in mijn eigen bedrijf en misschien jou ook helpen bij het nastreven van een gezonder en duurzamer leven!

 

Mocht je na het lezen hiervan nou brandende vragen hebben mag je deze altijd stellen als ik de microgroenten kom brengen of gewoon even een mailtje sturen :)

 

Groetjes,

Niels

 

Lees hier meer over onze werkwijze!


Wekelijkse leveringen zijn nu ook beschikbaar!